DNSSEC domeinnaam beveiliging bij Magnifiekhosting.nl

Uitleg over DNSSEC domeinnaam beveiliging.

Alle website's hebben een IP-adres. Dit IP-adres bestaat uit een lang nummer bijvoorbeeld ' 149.210.221.6'.

Omdat het vrij lastig is om zulke lange nummers te onthouden voor elke website die we bezoeken zijn er domeinnamen bedacht. Domeinnamen worden gekoppeld aan ip-adressen doormiddel van het DNS systeem. dat koppelen van het IP-nummer aan de website gebeurt in de nameservers.

Elke domeinnaam heeft dus Nameservers nodig die doorverwijzen naar het juiste ip-adres. Het is helaas ook mogelijk gebleken dat hackers dit DNS systeem kunnen hacken en dat er dus op deze manier verkeer naar de website kan worden omgeleid naar een andere website. Dit geldt ook voor email, ook dat kan op deze manier onderschept worden. DNSSEC kan dit beveligen.

Hoe beveiligd DNSSEC?

DNSSEC beveiligd je domeinnaam door een digitale handtekenig toe te voegen aan de bestaande DNS informatie. Deze digitale handtekening kan worden toegevoegd door je hostingprovider. Helaas is DNSSEC nog niet bij alle providers beschikbaar maar het aantal providers neemt met de dag toe. Met deze digitale handtekening toegevoegd aan je domeinnaam ben je er zeker van dat het verkeer naar je website niet kan worden omgeleid.

Hoe dnssec werkt

Soms moet je het zelf controleren!

Nog niet alle providers werken met DNSSEC domeinnaam beveliging. Je kunt dit testen met de DNSSEC-test. Als het blijkt dat je niet beveiligd bent kun je erop aandringen bij je domeinnaam registrar.

Wil je meer nog meer weten over DNSSEC dan kun je uitgebreide informatie over dit onderwerp vinden bij dnssec.nl

Veel gestelde vragen.

Is mijn domeinnaam met DNSSEC tegen alles beveiligd?

Nee dat niet, DNSSEC beveiligt alleen tegen het omleiden van verkeer naar websites en het onderscheppen van e-mails.

Maar niet tegen andere vormen van internetmisbruik zoals phishing. Daarvoor moet je ook een ssl certificaat installeren.

Ondersteunt Magnifiek hosting DNSSEC?

Ja, DNSSEC word bij Magnifiek hosting gratis geïnplementeerd!