Webhost4all

Magnifiekhosting

Jouw websitebbeheer omgeving

Websitecontrole paneel DirectAdmin

DirectAdmin is webhosting controle paneel software waarmee website-eigenaren en -beheerders verschillende aspecten van hun webhostingomgeving kunnen beheren via een gebruiksvriendelijke webinterface. Het biedt hulpmiddelen voor het beheren van websites, e-mailaccounts, domeinen, databases en meer. Hier is een overzicht van de kenmerken en functionaliteit: 

Websitebeheer:  

Met DirectAdmin kunnen gebruikers hun websites beheren, inclusief het uploaden van bestanden, het aanmaken van subdomeinen, het beheren van FTP-accounts, het instellen van SSL-certificaten en het configureren van foutpagina's. 

E-mailbeheer:  

Gebruikers kunnen e-mailaccounts, doorstuurservers, mailinglijsten en autoresponders aanmaken en beheren. DirectAdmin bevat ook spamfilters en antivirusfuncties om e-mailaccounts te beschermen tegen ongewenste berichten en kwaadaardige inhoud. 

Domeinbeheer:  

Beheerders kunnen domeinnamen toevoegen en beheren binnen DirectAdmin, inclusief het instellen van DNS-records, domeinverwijzingen en domeinaliassen. 

Databasebeheer:  

DirectAdmin ondersteunt verschillende databasebeheersystemen zoals MySQL en PostgreSQL. Gebruikers kunnen databases, databasegebruikers en databasemachtigingen maken en beheren. 

Gebruikersaccountbeheer:  

Met DirectAdmin kunnen beheerders gebruikersaccounts met verschillende toegangsniveaus en machtigingen aanmaken en beheren. Hierdoor kunnen hostingproviders gedeelde hostingdiensten aan meerdere klanten aanbieden. 

Back-up en herstel:  

DirectAdmin bevat tools voor het uitvoeren van back-ups van websites, e-mailaccounts, databases en andere gegevens. Gebruikers kunnen geautomatiseerde back-ups plannen en indien nodig gegevens uit back-ups herstellen. 

Serverconfiguratie: 

Beheerders kunnen serverinstellingen configureren en services zoals Apache-webserver, PHP, DNS, FTP en meer beheren via de DirectAdmin-interface. 

Beveiligingsfuncties:  

DirectAdmin bevat beveiligingsfuncties zoals IP-blokkering, SSL/TLS-beheer, met een wachtwoord beveiligde mappen en beveiligde SSH-toegang tot de server. 

Over het geheel genomen vereenvoudigt DirectAdmin het beheer van webhostingomgevingen door een intuïtieve interface te bieden voor het uitvoeren van algemene administratieve taken. Het is populair onder hostingproviders en website-eigenaren vanwege het gebruiksgemak en de uitgebreide functieset.