Webhost4all

Magnifiekhosting

UItleg over Drupal installeren, stap voor stap

Hier is een stapsgewijs installatieplan voor Drupal:


Download Drupal: 

Ga naar de officiële Drupal-website (https://www.drupal.org/download) en download de nieuwste versie van Drupal.

Bestanden uitpakken: 

Pak het gedownloade Drupal-bestand uit op je lokale computer met behulp van een bestandsbeheerprogramma zoals WinZip, WinRAR of 7-Zip.

Bestanden uploaden naar server: 

Gebruik een FTP-client zoals FileZilla om de uitgepakte Drupal-bestanden naar de gewenste locatie op je webserver te uploaden.

Maak een database aan: 

Log in op het controlepaneel van je webhostingaccount en maak een nieuwe database aan. Noteer de databasegegevens (database naam, gebruikersnaam, wachtwoord) voor later gebruik.

Start de installatie: 

Open een webbrowser en navigeer naar de URL waar je Drupal hebt geüpload. Je zou de Drupal-installatiewizard moeten zien. Volg de instructies op het scherm om de installatie te starten.

Kies een installatiemethode: 

Drupal biedt twee installatiemethoden: "Standard" en "Minimal". Kies de methode die het beste past bij je behoeften en klik op "Save and Continue".

Configureer de database: 

Tijdens de installatie wordt je gevraagd om de databasegegevens in te voeren die je in stap 4 hebt gemaakt. Voer de databasegegevens in en klik op "Save and Continue".

Configureer de website: 

Voer de websitegegevens in, zoals de naam van de website, je e-mailadres en een beheerderswachtwoord. Dit wordt gebruikt om in te loggen op het Drupal-beheerdersdashboard.


Selecteer de installatieprofielen: 

Kies de installatieprofielen die je wilt gebruiken voor je website en klik op "Save and Continue".


Voltooi de installatie: 

Controleer alle ingevoerde gegevens en klik op "Save and Continue" om de installatie af te ronden.


Verwijder de installatiemap: 

Na de installatie wordt je gevraagd om de installatiemap te verwijderen. Doe dit via je FTP-client of het bestandsbeheerprogramma van je webhostingaccount.


Beheer je Drupal-website: Ga naar de URL van je website gevolgd door "/admin" om in te loggen op het Drupal-beheerdersdashboard. Van daaruit kun je de inhoud, lay-out en instellingen van je website beheren.

Dat zijn de basisstappen voor het installeren van Drupal. Als je hulp nodig hebt bij een specifieke stap, laat het dan weten via het contactformulier!