Webhost4all

Magnifiekhosting

Uitleg over Wordpress installeren, stap voor stap.

Hier is een stapsgewijze uitleg voor het installeren van WordPress:


Deze uitleg is bedoeld voor mensen die zelf Wordpress willen installeren.
Download WordPress: 

Ga naar de officiële WordPress-website voor Engels of de originele Nederlandse Wordpress website voor de Nederlandse versie en download de nieuwste versie van WordPress en unzip alle bestanden in een nieuwe map.

Log in op je hosting account, en maak een lege database aan. Noteer de databasegegevens (naam, gebruikersnaam, wachtwoord) voor later gebruik.

Upload WordPress naar je Server: 

Upload de gedownloade WordPress-bestanden naar de rootmap van je hostingaccount via FTP of het besturingssysteem van je hostingprovider. 


Start de Installatie: 

Ga naar de het adres van je website (URL) in je browser. Je zou een scherm moeten zien waar je de taal voor je WordPress-installatie kunt kiezen. Selecteer je gewenste taal en klik op "Doorgaan".

Configureer de Database: 

WordPress zal je vragen om je databasegegevens in te voeren. Vul de databasegegevens in die je in stap 3 hebt gemaakt.

Maak de wp-config.php file: 

Als WordPress de database kan vinden, klik dan op "Doorgaan" en WordPress zal proberen verbinding te maken met je database. Als dit lukt, klik dan op "Doorgaan".


Voltooi de Installatie: 

Voer de vereiste informatie in voor je WordPress-website, zoals de naam van je website, gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres voor de beheerder. Klik op "WordPress installeren".

Inloggen op je Dashboard: 

Na de installatie kun je inloggen op je WordPress-dashboard met de opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar www.jouwwebsite.nl/wp-admin om in te loggen.

Begin met het aanpassen van je Website: 

Nu kun je beginnen met het aanpassen van je WordPress-website door thema's en plugins te installeren, pagina's en berichten toe te voegen, en meer.

Het eerste wat wij zouden doen vanaf hier is: 
Download de Litespeed cache plugin gratis via je Wordpress dashboard backend d.m.v. plugin toevoegen.

Dat zijn de basisstappen voor het installeren van WordPress. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om te vragen!