Webhost4all

Magnifiekhosting

Hier is een stapsgewijs installatieplan voor Magento


Controleer systeemvereisten: 

Zorg ervoor dat je webserver voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Magento. Controleer de PHP-versie, MySQL-versie, webservercompatibiliteit en andere vereisten die worden vermeld op de officiële Magento-website.

Download Magento: 

Ga naar de officiële Magento-website (https://magento.com/) en download de nieuwste versie van Magento Open Source of Magento Commerce, afhankelijk van je behoeften.

Upload Magento-bestanden: 

Upload de gedownloade Magento-bestanden naar je webserver met behulp van een FTP-client of via het bestandsbeheerpaneel van je webhostingaccount.

Maak een database aan: 

Maak een nieuwe MySQL-database aan via het controlepaneel van je webhostingprovider. Noteer de databasegegevens (database naam, gebruikersnaam, wachtwoord) voor later gebruik.

Start de Magento-installatiewizard: 

Ga naar de URL waar je Magento hebt geüpload in je webbrowser. Je zou de Magento-installatiewizard moeten zien. Volg de instructies op het scherm om de installatie te starten.

Configureer de databaseverbinding: 

Tijdens de installatie wordt je gevraagd om de databasegegevens in te voeren die je in stap 4 hebt gemaakt. Voer de databasegegevens in en klik op "Volgende".

Configureer de basisinstellingen: 

Voer de basisconfiguratiegegevens in, zoals de winkelnaam, het e-mailadres en de tijdzone. Klik op "Volgende" om door te gaan.

Maak een Magento-account aan: 

Als je nog geen Magento-account hebt, maak er dan een aan tijdens de installatie. Als je al een account hebt, kun je inloggen met je bestaande gegevens.

Voltooi de installatie: 

Controleer alle ingevoerde gegevens en klik op "Voltooien" om de installatie af te ronden.

Verwijder de installatiemap: 

Na de installatie wordt je gevraagd om de installatiemap te verwijderen. Doe dit via je FTP-client of het bestandsbeheerpaneel van je webhostingaccount.

Beheer je Magento-winkel: Ga naar de URL van je Magento-winkel om het Magento-beheerdersdashboard te openen. Van daaruit kun je producten toevoegen, categorieën beheren, instellingen configureren en meer.

Dit zijn de basisstappen voor het installeren van Magento. Als je meer hulp nodig hebt, laat het me dan weten via het contactformulier.