Webhost4all

Magnifiekhosting

Uitleg over Joomla installeren, stap voor stap

Joomla installatie stappen plan


Hier is een stapsgewijs installatieplan voor Joomla:

Download Joomla: Ga naar de officiële Joomla-website (https://www.joomla.org/download.html) en download de nieuwste versie van Joomla.

Bestanden uitpakken: 

Pak het gedownloade Joomla-bestand uit op je lokale computer met behulp van een bestandsbeheerprogramma zoals WinZip, WinRAR of 7-Zip.

Bestanden uploaden naar server: 

Gebruik een FTP-client zoals FileZilla om de uitgepakte Joomla-bestanden naar de gewenste locatie op je webserver te uploaden.

Maak een database aan: 

Log in op het controlepaneel van je webhostingaccount en maak een nieuwe database aan. Noteer de databasegegevens (database naam, gebruikersnaam, wachtwoord) voor later gebruik.

Start de installatie: 

Open een webbrowser en navigeer naar de URL waar je Joomla hebt geüpload. Je zou de Joomla-installatiewizard moeten zien. Volg de instructies op het scherm om de installatie te starten.

Configureer de database: 

Tijdens de installatie wordt je gevraagd om de databasegegevens in te voeren die je in stap 4 hebt gemaakt. Voer de databasegegevens in en klik op "Volgende".

Configureer de website: 

Voer de websitegegevens in, zoals de naam van de website, je e-mailadres en een beheerderswachtwoord. Dit wordt gebruikt om in te loggen op het Joomla-beheerdersdashboard.

Voltooi de installatie: 

Controleer alle ingevoerde gegevens en klik op "Installatie voltooien" om de installatie af te ronden.

Verwijder de installatiemap: 

Na de installatie wordt je gevraagd om de installatiemap te verwijderen. Doe dit via je FTP-client of het bestandsbeheerprogramma van je webhostingaccount.


Beheer je Joomla-website: Ga naar de URL van je website gevolgd door "/administrator" om in te loggen op het Joomla-beheerdersdashboard. Van daaruit kun je de inhoud, lay-out en instellingen van je website beheren.

Dat zijn de basisstappen voor het installeren van Joomla. Als je hulp nodig hebt bij een specifieke stap, laat het me dan weten!