Webhost4all

Magnifiekhosting

Gratis SSL voor je website

Certificeringsinstantie Let's Encrypt:


Let's Encrypt is een non-profit certificeringsinstantie (CA) die gratis al meer dan 363 miljoen SSL/TLS-certificaten heeft uitgegeven aan websites om gecodeerde HTTPS-verbindingen voor websites mogelijk te maken. Hier volgt een uitleg van hoe Let's Encrypt werkt en waarom het belangrijk is: 


Gratis SSL/TLS-certificaten:


Let's Encrypt geeft kosteloos SSL/TLS-certificaten uit, waardoor het voor website-eigenaren gemakkelijk en betaalbaar wordt om hun websites te beveiligen met HTTPS. Dit initiatief heeft tot doel encryptie voor iedereen toegankelijk te maken en een veiliger internet te bevorderen dat de privacy respecteert.

Geautomatiseerde certificaatuitgifte:  


Let's Encrypt biedt een geautomatiseerd certificaatuitgifteproces, waardoor het proces voor het verkrijgen en vernieuwen van SSL/TLS-certificaten wordt vereenvoudigd. Deze automatisering elimineert een groot deel van de complexiteit en handmatige inspanningen die traditioneel gepaard gaan met certificaatbeheer.

Certificaatbeheer:  


Let's Encrypt biedt tools en API's voor het programmatisch beheren van SSL/TLS-certificaten. Hierdoor kunnen website-eigenaren de uitgifte en verlenging van certificaten integreren in hun bestaande workflows en systemen.

Domeinvalidatie:   


Om een SSL ​​certificaat van Let's Encrypt te verkrijgen, is domeinvalidatie vereist om het eigendom van het domein te bewijzen. Deze validatie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, waaronder HTTP-01 (een bestand op de webserver plaatsen) en DNS-01 (een DNS-record toevoegen).

Korte levensduur van certificaten:  


Let's Encrypt-certificaten hebben een relatief korte levensduur, doorgaans 90 dagen. Dit stimuleert frequente certificaatvernieuwing en zorgt ervoor dat websites up-to-date beveiligingspraktijken gebruiken.

Ondersteuning voor het ACME-protocol:  


Let's Encrypt implementeert het Automated Certificate Management Environment (ACME)-protocol, dat een gestandaardiseerde manier definieert voor certificeringsinstanties om de uitgifte en het beheer van certificaten te automatiseren. Dit protocol maakt naadloze integratie met verschillende hostingplatforms, webservers en certificaatbeheertools mogelijk.

Open source-software: 


De software en infrastructuur van Let's Encrypt zijn open source, waardoor iedereen de technologie achter de service kan inspecteren, eraan kan bijdragen en deze kan verbeteren. Deze transparantie bevordert het vertrouwen en de samenwerking binnen de veiligheidsgemeenschap.

Over het geheel genomen heeft Let's Encrypt een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van de wijdverbreide adoptie van HTTPS-encryptie op internet door het aanbieden van gratis, geautomatiseerde en eenvoudig te gebruiken SSL/TLS-certificaten. De inspanningen hebben bijgedragen aan een veiliger internet-ecosysteem dat de privacy respecteert. 

Bij alle webhosting pakketten van Magnifiek hosting worden standaard SSL certificaten van Let's Encrypt toegevoegd aan domeinnamen. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een betaald certificaat.