Webhost4all

Magnifiekhosting

Informatie over IPv4 en IPv6 adressen

IPv4 (Internet Protocol versie 4) en IPv6 (Internet Protocol versie 6) zijn beide protocollen die worden gebruikt om apparaten op internet te identificeren en communicatie tussen hen mogelijk te maken. Hier is een uitleg over elk protocol:

IPv4 (Internet Protocol versie 4):

IPv4 is het oudere en meest gebruikte protocol voor het toewijzen van IP-adressen aan apparaten op internet.

Het gebruikt een 32-bits adresformaat, wat betekent dat het ongeveer 4,3 miljard unieke adressen kan ondersteunen.
Een IPv4-adres bestaat uit vier afzonderlijke nummers (octetten) gescheiden door punten, bijvoorbeeld 192.168.1.1.
Door de snelle groei van het internet zijn IPv4-adressen schaars geworden, omdat ze opraken vanwege het grote aantal verbonden apparaten

IPv6 (Internet Protocol versie 6):

IPv6 is het nieuwere protocol dat is ontwikkeld om het tekort aan IPv4-adressen aan te pakken en om toekomstige groei van internetverbonden apparaten te ondersteunen.

Het gebruikt een 128-bits adresformaat, wat resulteert in een veel grotere adressenpool dan IPv4. Het biedt in principe een onbeperkt aantal unieke adressen.
Een IPv6-adres is veel langer en complexer dan een IPv4-adres en bestaat uit acht groepen van vier hexadecimale cijfers, gescheiden door dubbele punten, bijvoorbeeld 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334.
IPv6 is ontworpen met verbeterde beveiliging en efficiëntie in gedachten, en het biedt ook ondersteuning voor nieuwe technologieën en toepassingen, zoals Internet of Things (IoT).

Over het algemeen maakt IPv6 het mogelijk om een veel groter aantal apparaten op internet aan te sluiten en biedt het verbeteringen op het gebied van beveiliging en prestaties ten opzichte van IPv4. Hoewel IPv4 nog steeds wijdverbreid wordt gebruikt, wordt de overstap naar IPv6 geleidelijk aan steeds belangrijker vanwege het toenemende tekort aan IPv4-adressen.

Bij Magnifiekhosting webhost4all beschik je automatisch over een IPv4 adres en een dedicated IPv6 adres voor je website.