Webhost4all

Magnifiekhosting

UItleg over Prestashop installeren, stap voor stap

PrestaShop is een populaire open-source e-commerceplatform 

waarmee je een online winkel kunt opzetten en beheren. Hier is een algemeen stappenplan voor het installeren van PrestaShop:

Vereisten controleren:

Zorg ervoor dat je webhosting voldoet aan de minimale vereisten voor PrestaShop. Dit omvat onder andere een compatibele versie van PHP, MySQL of MariaDB en voldoende schijfruimte.

Downloaden van PrestaShop:

Ga naar de officiële website van PrestaShop (prestashop.com) en download de nieuwste versie van de software.

Bestanden uploaden:

Pak het gedownloade bestand uit en upload de inhoud naar de gewenste locatie op je webserver via FTP of het bestandsbeheersysteem van je hostingprovider.

Database aanmaken:

Maak een nieuwe database aan via het controlepaneel van je webhostingprovider. Noteer de databasegegevens (naam, gebruikersnaam, wachtwoord) voor gebruik tijdens de installatie.

Installeren van PrestaShop:

Ga naar de URL waar je PrestaShop hebt geüpload. Je zou de installatiewizard moeten zien. Volg de instructies op het scherm.

Selecteer de gewenste taal en klik op 'Volgende'.
Lees en accepteer de licentieovereenkomst.
PrestaShop zal de systeemvereisten controleren. Als alles in orde is, klik op 'Volgende'.
Voer de databasegegevens in die je in stap 4 hebt gemaakt.
Vul de winkelgegevens in, zoals de winkelnaam, e-mailadres, en admin-inloggegevens.
Klik op 'Volgende' om de installatie te voltooien.

Verwijder installatiemap:

Na de installatie is voltooid, verwijder de map genaamd 'install' van je PrestaShop-installatie via FTP of het bestandsbeheersysteem van je hostingprovider. Dit is belangrijk voor de beveiliging van je winkel.

Inloggen op de beheerdersinterface:

Ga naar de URL van je PrestaShop-winkel gevolgd door "/admin" (bijvoorbeeld: jouwwebsite.com/admin) om in te loggen op de beheerdersinterface.

Gebruik de inloggegevens die je hebt opgegeven tijdens de installatie om in te loggen.

Configureren van de winkel:

Zodra je bent ingelogd op de beheerdersinterface, kun je beginnen met het configureren van je winkel, het toevoegen van producten, het instellen van betalings- en verzendmethoden, het kiezen van een thema, enzovoort.


Dat zijn de basisstappen voor het installeren van PrestaShop. Het kan zijn dat er specifieke instellingen of aanpassingen nodig zijn, afhankelijk van je hostingomgeving en individuele behoeften, maar dit stappenplan zou je een goed startpunt moeten geven.