Webhost4all

Magnifiekhosting

Domeinnaam beveiliging

Uitleg over DNSSEC domeinnaam beveiliging.

DNSSEC, of ​​Domain Name System Security Extensions, is een reeks protocollen en cryptografische technieken die zijn ontworpen om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen aan het Domain Name System (DNS). DNS is het systeem dat voor mensen leesbare domeinnamen (zoals google.com) vertaalt naar IP-adressen die computers kunnen begrijpen.

DNSSEC werkt door het digitaal ondertekenen van DNS-records, waardoor de authenticiteit en integriteit ervan wordt gegarandeerd. Dit helpt verschillende soorten DNS-aanvallen te voorkomen, zoals DNS-spoofing en DNS-cachevergiftiging, die gebruikers kunnen omleiden naar kwaadaardige websites of hun communicatie kunnen onderscheppen.

Hier is een kort overzicht van hoe DNSSEC werkt:

DNS-records ondertekenen:  

Domeineigenaren ondertekenen hun DNS-records met behulp van cryptografische sleutels. Hierdoor ontstaat een digitale handtekening die kan worden geverifieerd door iedereen die de DNS opvraagt.

Vertrouwensketen:  

DNSSEC is gebaseerd op een hiërarchische vertrouwensketen, vergelijkbaar met SSL-certificaten voor websites. De root-DNS-zone wordt ondertekend door een vertrouwde certificeringsinstantie (CA) en elk volgend niveau ondertekent de zone eronder.

Validatie: 

Wanneer het apparaat van een gebruiker een DNS-query uitvoert, vraagt ​​het om DNSSEC-compatibele records. De DNS-resolver valideert vervolgens deze records met behulp van de digitale handtekeningen die eraan zijn gekoppeld. Als de handtekeningen geldig zijn en de vertrouwensketen intact is, weet de oplosser dat het DNS-antwoord authentiek is en dat er niet mee is geknoeid.

Over het geheel genomen helpt DNSSEC verschillende DNS-gerelateerde aanvallen tegen te gaan en geeft het gebruikers meer vertrouwen in de authenticiteit van de DNS-gegevens die zij ontvangen. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de implementatie van DNSSEC complex kan zijn en mogelijk updates van de DNS-software en -infrastructuur vereist.

Helaas is DNSSEC nog niet bij alle providers beschikbaar maar het aantal providers neemt met de dag toe.Ondersteunt Magnifiek hosting DNSSEC? Ja, DNSSEC word bij Magnifiek hosting ondersteunt en gratis geïnplementeerd!